luni, 2 noiembrie 2009

Republica Democrată Congo: Găseşte-i un Nume


„Eram femeia oricui şi a nimănui. Oricare dintre ei vroia să-şi satisfacă nevoile sexuale venea la noi” - Honorata Kizende, răpită de miliţia Hutu din Rwanda

„Dacă spui viol, oamenii îşi pot imagina ce înseamnă, dar prin ce-au trecut aceste femei e cu totul altceva…Cred ca acest cuvânt nu e potrivit..Terorism sexual? Nu ştiu.” - Dr. Denis Mukwege, Director Spitalul Panzi

În ultimii 10 ani provinciile estice din Republica Democrată Congo s-au aflat în război. Femeile sunt cele care duc povara. E imposibil de aflat numărul exact al victimelor violurilor şi al acelora care suferă de diferite afecţiuni în urma traumei fizice, precum fistula. Gonite din comunitate, femeile sunt deseori reticente să ceară ajutor. În schimb trebuie să suporte singure cicatricele fizice şi psihologice.

În acest film călătorim în Bukawu pentru a discuta cu Dr. Denis Mukwege, unul dintre puţinii doctori care tratează fistula, pentru a afla adevărul din spatele uneia dintre cele mai mari nenorociri neraportate din lume.

Acest film a fost proiectat în Liceul Teoretic "Marin Preda" din Turnu Măgurele şi în Liceul Teoretic "Ion Neculce" din Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu