joi, 4 iunie 2009

Urmatoarele doua documentare pentru CFOW


Multumim UNFPA (Fondul ONU al Populatiei)prin intermediul caruia putem difuza aceste documentare!


Nepal: Evadare la limita(22 de minute)


„Este un mare cerc vicios. 20-25 de oameni sunt implicati in traficarea unei singure fete. Victima il cunoaste doar pe cel care a ademenit-o.” Anuradha Koirala, fondatoare a adapostului pentru femei Maiti, Nepal

„Traficantii merg intr-un sat si ademenesc cu usurinta tinere care spera la o viata mai buna.” Punya Prasad Neupane, secretar permanent, Ministerul pentru femei din Nepal

Parasita de sotul ei si cu 4 copii de ingrijit, Sushma in varsta de 24 de ani, dintr-un sat izolat din Nepal a fost dusa in India si vanduta unui bordel pentru 250$. Spre deosebire de majoritatea victimelor sclaviei sexuale, Sushma a reusit sa scape si sa se intoarca acasa. În acest film aflam despre dificultatile legale si logistice de a opri fluxul de aproximativ 12.000 de tinere care sunt traficate anual la granita deschisa cu India si le cunoastem pe cateva dintre femeile din linia intai care incearca sa puna capat acestui tip de comert.


Austria: Cartonasul rosu (22 de minute)

„Ma lovea in continuu, in burta si in spate, ca sa pierd copilul sau ca sa nasc prematur. Eram plina de vanatai, dupa cum era si baietelul meu.”

Este povestea unei femei, victima a violentei domestice. In fiecare an sunt raportate la politia austriaca 7 000 de cazuri de violenta domestica, dar exista suspiciunea ca numarul real al victimelor este mult mai mare. Autoritatile austriece au legalizat un „cartonas rosu” prin care politia este autorizata sa patrunda si sa-l dea afara din propria casa pe agresor atunci cand domiciliul se transforma in sanctuar al violentei impotriva femeii. In acest episod al seriei „Women in the frontline”, prezentat de Annie Lennox, se pune problema daca o lege radicala poate oferi femeilor o siguranta reala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu