miercuri, 24 iunie 2009

"Decreteii" in Colegiul National "Traian"

11 iunie. Cald. Penultima zi de scoala teoretic, practic scoala se terminase de o saptamana pentru 80% din elevii Colegiului National "Traian". Ora 10:00. Pierdeam vremea in barul de vis-a-vis, asteptand sa vina colega cu laptopul ca sa ne apucam de treaba, proiectia fiind la ora 12:00. Eram siguri ca n-o sa vina absolut nimeni, asa ca nu ne grabeam prea tare, avand in vedere ca ne asteptam sa vedem filmul singuri, si apoi sa avem o discutie cu Dna. Visoianu, care era invitata (singura care daduse curs invitatiei noastre). Ora 11:30. Suntem in sala de clasa (n-am avut acces la amfiteatru, fiind consiliu profesoral), montam aparatura, fara absolut niciun stres. Ora 11:35. Panica! Proiectorul nu era compatibil cu laptopul. Roaga pe cine mai gasesti prin scoala daca are si poate sa aduca un laptop la scoala in ... 15 minute. (Laptopul scolii, care era sigur compatibil era stricat, si probabil inca este.) Intr-un sfarsit gasim laptop, ii dam bani baiatului sa se duca cu taxi pana acasa, se intoarce in 20 de minute. Ora 11:55. Spre uimirea noastra incep sa se arate oameni noi (in afara de cei care organizau), care vin foarte linistiti si se aseze pe scaune. Incantati (mergea si proiectorul, si laptopul), ne gandim sa facem o proba ca la 12:00 sau cel mult cu o intarziere de 5 minute, sa dam drumul filmului. Panica din nou! Uitasem cablul Pc-statie, de la boxe acasa. Fugi acasa si ia-l (norocul meu e ca stau la 2-3 minute de scoala).
Ora 12:10, filmul rula, 12-15 oameni in sala il vizionau captivati, iar noi rasuflam usurati si urmaream filmul si reactille participantilor la proiectie. Discutia de dupa a durat cam 30 de minute, timp in care au aparut intrebari de genul "ati fost in situatia in care sa nasteti un copil nedorit, sau sa faceti un avort prin metode <>?" adresate invitatei, moment in care gura ne-a fost inchisa cu un simplu "Sunt sterila."
As zice ca in ciuda asteptarilor noastre criptice si apocaliptice, proiectia a fost rezonabila, urmatoarele, banuiesc eu vor fi mult mai bune si cu mai multi participanti, si cu mai putin stres.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu